Veče za pamćenje: Karmina Burana (FOTO GALERIJA)

Karmina Burana 10

Piše: Dušan Darijević

O srećo, kao luna nestalna si…

Čačani su dočekali da na Gradskom trgu čuju ove čudesne drevne stihove koje je slavni nemački kompozitor Karl Orf preuzeo za svoju kantatu “Karmina Burana“, najširoj publici uz Ravelov „Bolero“ sigurno jedno od najpoznatijih i najizvođenijih dela umetničke muzike dvadesetog veka. Hor i orkestar RTS-a uz sigurno dirigovanje maestra Bojana Suđića, prezentovao je ovo sad gotovo klasično delo na umetnički ubedljiv način.

Publika je svojim najvećim delom (oko dve hiljade prisutnih) s pažnjom uživala osamdesetak minuta u izvrsnoj interpretaciji, uz kvalitetan zvuk i sve ostale tehničke detalje (rasveta, dobro postavljena bina), u pravom scenskom i umetničkom spektaklu. Aplauz je bio iskren i dug, a završnica ovog dela popularnog i među rokerima, izvedena je na bis.

Naravno, ovo je još jedan dobro organizovan događaj (Turistička organizacija Čačka) u okviru programa – Čačak kulturna prestonica Srbije 2023.

Uvek ima i onog, što potpuni događaj i sreću kvari, nedovoljan broj sedećih mesta. Nadam se da će već na sledećem dešavanju, ovaj propust biti ispravljen.

Karmina Burana 1
Karmina Burana 2
Karmina Burana 5
Karmina Burana 6
Karmina Burana 7
Karmina Burana 8
Karmina Burana 9
Karmina Burana 3
Karmina Burana 4
Karmina Burana 11
Karmina Burana 12
Karmina Burana 14
Karmina Burana 17
Karmina Burana 18
Karmina Burana 20
Karmina Burana 19
Karmina Burana 21
Karmina Burana 22
Karmina Burana 24
Karmina Burana 25

Foto: Bus plus produkcija