ПОРУКА ГРАДОНАЧЕЛНИКА МИЛУНА ТОДОРОВИЋА

Milun Todorovic

Намера нам је била да представимо све посебности, све што је овај град изнедрио и створио у прошлости, све што као савременици градимо и пратимо, као и да најавимо Чачак, као расадник културе за будућа времена.

Основни критеријум којим смо се руководили био је да након ове  године, у којој је управо Чачак престоница културе, иза нас остану нови објекти и установе културе, као и ново, јединствено и специфично градско језгро – место окупљања грађана свих генерација и посетилаца нашег града.

Наш задатак је да високо подигнемо Чачак на мапи релевантних културних и туристичких квалитета и за то имамо своје оригиналне садржаје и људе, а сада имамо и начин и средства.

Најважнија нам је одрживост овог пројекта и трајна корист коју култура у нашем граду добија. То је највећи квалитет прве српске престонице културе. Наша је намера да уложимо у нове институције и да унапредимо рад већ постојећих институција културе, увек фокусирани на пласман прича и садржаја из нашег града. Верујемо да ћемо у томе и успети.

Искрено се надамо да ће Чачак, који је град у самом срцу Србије, након овог пројекта постати боље повезан, највише захваљујући побољшању путне инфраструктуре и аутопуту „Милош Велики“,  постати и ближи главним центрима културе, као што су Београд и Нови Сад.