U susret premijeri: “Sloboda govora“ je metafora svega što mi danas živimo

Sloboda govora - Promo2

Gradsko pozorište u Čačku najavilo je za četvrtak, 16. novembar, premijeru pozorišne predstave “Sloboda govora“, koja je rađena po istoimenom romanu književnika Vladana Matijevića. Premijera predstave biće izvedena na Velikoj sceni čačanskog Kulturnog centra.

Reditelj predstave Nikola Bundalo rekao je da je okosnica romana po kome je urađena predstava smrt uglednog novinara i istakao da je to bitna tema i da ne zna mnogo predstava koje govore o ubijenim novinarima.

  • Predstava je priča o novinaru Vladimiru Filipoviću i svemu što mu se dešava u 12 sati koliko traje radnja romana i naše predstave, a koja je neka vrsta metafore svega onoga što mi danas živimo i što nam se dešava – rekao je Bundalo.

On je dodao da su mnogi ljudi postali poznati tek nakon smrti.

  • Neka “Sloboda govora“ bude glas za sve njih, za sve one stradale na ulicama, putevima, osujećenih da žive, koji ne dobiju drugu šansu da žive, jer zajednica nema interesa da njihovo ime održava u životu, neka bude glas naročito za one čije ime, kako se u predstavi kaže, neće poneti ni ulica ni most – rekao je Bundalo.

Uloge u predstavi “Sloboda govora “tumače Vahid Džanković, Jovana Berić, Filip Milićević, Nikola Voštinić, a dramaturgiju je uradila Sofija Dimitrijević.

Scenografdiju potpisuje Ema Pavlović, a kostimograf je Sanja Živanović.