РОК ОПЕРА НА ГРАДСКОМ ТРГУ 20. АВГУСТА - ДВА САТА ЧИСТОГ УЖИТКА

THEY WILL ROCK YOU

Музички спектакл, у коме учествује више од 50 музичара и певача, одржава дух најславнијег периода рок музике, када су настали непревазиђени хитови

Rok opera

Оперета, мјузикл, опера… Све су појмови углавном резервисани за театар и театарску публику. А Рок опера? То је, слободно се може рећи – појам који се изједначава са добрим звуком, двосатним уживањем у врхунској музици и великим бројем извођача.

Ове годинежитељи Чачка и његови гости моћи ће да уживају у Рок опери – пројекту хора и оркестра Опере Српског народног позоришта у Новом Саду и новосадског Биг бенда, који је већ више пута житељима Београда и Новог Сада измамио осмех на лице.

Музички спектакл у коме учествује више од 50 музичара и певача, одржава дух најславнијег периода рок музике, када су настали непревазиђени хитови и рефрени, познати и данашњој публици.

Претходних година многа позната имена су дала свој допринос на више од 40 извођења Рок опере. Међу њима су: наша позната филмска звезда Јелена Гавриловић, неуморни Дејан Цукић, Невена Божовић, Јана Шуштерчич (eкс Неверне бебе), Зоран Шандоров, Данка Адамов, Никола Мијић, Драгана Келер, Рената Старовић Петошевић и многи други.

Са жељом да рок хитове са краја 20. века врате на сцену у новом руху, организатори су имали идеју да окупе нека од највећих домаћих и страних имена у свету музике.

За овај догађај претходних година тражила се карта више, а диригент, аранжер и оркестратор Федор Вртачник успео је да обједини већину највећих хитова иностраних рок група.

“Култура је простор у коме настају и у ком се обликују идентитети појединаца, група и нација. Култура као садржај битан је део идентитета, а то нарочито важи за мале земље, као што је наша. Стога су успешни културни пројекти шанса и да такозвани ‘мали народи’ дођу у центар међународне пажње. Зато, славимо културу, славимо музику и бавимо се племенитим стварима освајајући тиме нова поднебља и срца свих који нас слушају. То је и циљ Рок опере и свих нас укључених у овај пројекат“, рекао је својевремено Вртачник, најављујући европску турнеју у оквиру које је Рок опера гостовала у Италији, Словенији и Хрватској.