Program drugog dana festivala “Karusel“

Boban Bjelic Karusel slajder

Čačanin Boban Bjelić, virtuoz na harmonici, održaće solistički koncert i duo koncert sa pijanistkinjom Marijom Đukić, u okviru drugog dana muzičkog festivala “Karusel“, u utorak, 1. avgusta, u 21 čas u Velikoj sali Kulturnog centra u Čačku.

Boban Bjelić je rođen u Čačku, gde je završio Osnovnu školu „Ratko Mitrović“ i Osnovnu muzičku školu „Dr Vojislav Vučković“. Čačak je za njega i dalje grad koji najviše voli i u kome provodi sve slobodno vreme, jer, kako kaže, u tom gradu je odrastao i stekao prava prijateljstva za koja je i dalje vezan.

Posle osnovnog muzičkog obrazovanja Boban Bjelić je završio srednju muzičku školu „Kornelije Stanković“ u Beogradu, u klasi profesorke Vojislave Vuković Terzić. Diplomirao je i magistrirao studije harmonike na Ruskoj Akademiji muzike „Gnjesinih“ u Moskvi, u klasi prof. Fridriha Lipsa (1992). Na istoj akademiji diplomirao je opersko-simfonijsko dirigovanje u klasi prof. Pavela Landoa (1995).

Dobitnik je stipendije za mlade umetnike Fondacije „Ivo Pogorelić“.

Marija Đukić je diplomirala i magistrirala na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi prof. Srđana Grbića. Na tom fakultetu angažovana je kao redovni profesor na Katedri za klavir.

U okviru festivala “Karusel“ Bjelić će svoj autorski projekat “Slike sa Balkana“, kao i delo Astora Pjacole “Argentinski tango“.

Od 20h publika će biti u prilici čuje autorsku muziku Tihomira Stojiljkovića (klavir) koju izvode autor i Andreja Krstić (udaraljke).