Neka zvona zazvone: Omaž Niku Kejvu na 60. Disovom proleću, svira grupa “The Cave Dogs“

Omaz Niku Kejvu

U velikoj sali Gradske biblioteke Čačka u petak, 19. maja, u okviru programskog segmenta “Na slobodi“, održaće se održava poetsko-muzičko veče posvećeno Niku Kejvu, jednom od najvećih savremenih kantautora i ikoni rokenrola.

Program pod nazivom “Neka zvona zazvone“ počeće u 19 sati, a o poeziji Nika Kejva govoriće Igor Cvijanović, prevodilac, publicista i profesor engleskog jezika sa Univerziteta u Novom Sadu.

Šta je to što ovog umetnika čini jedinstvenim i književno relevantnim, a rokenrol napokon ravnopravnim delom priznate visoke kulture koji je obeležio drugu polovinu 20. veka, publika će imati priliku da čuje od autora prve doktorske disertacije na ovim prostorima posvećene Kejvovom stvaralaštvu, pod naslovom “Nik Kejv i poetika prestupa“.

Nakon reči, preći će se na muzička dela, pa u drugom delu programa nastupa beogradski tribjut bend “The Cave Dogs“. Grupa čijem je frontmenu sam Nik poručio: “Zvučiš zastrašujuće kao ja“, dočaraće autentični stil čuvenog mračnog poete.

Svestrani australijski muzičar, osim po radu sa nekoliko bendova, od kojih je najčuveniji “The Bad Seeds“, priznat je kao romanopisac, scenarista, autor eseja i povremeno glumac.