Koncert učenika Muzičke škole (FOTO GALERIJA)

Koncert Muzicke skole 23 1

Piše: Dušan Darijević

Na Gradskom trgu u Čačku – tri u jedan. Obeležen je Svetski dan muzike, ali i jubilej za poštovanje, 70 godina postojanja Muzičke škole “Dr Vojislav Vučković“, muzičko-obrazovne ustanove za ponos, čiji su brojni učenici napravili poštovanja vredne karijere u Srbiji i inostranstvu. Naravno sve u okviru programa Čačak – prestonica kulture 2023.

Koncert Muzicke skole 23 2
Koncert Muzicke skole 23 3
Koncert Muzicke skole 23 4
Koncert Muzicke skole 23 5

Dugo su se učenici i profesori mučili, decenijama radeći u lošim uslovoma, boraveći u bivšem magacinu poljoprivrednih proizvoda. U novom veku osnovana je i Srednja muzička škola, a nekoliko godina kasnije, škola je dobila novu zgradu i veći broj mladih muzičkih pedagoga, mahom bivših učenika škole.

Koncert Muzicke skole 23 6
Koncert Muzicke skole 23 7
Koncert Muzicke skole 23 8
Koncert Muzicke skole 23 9

Dolaskom Jovana Tošića, muzičara i dugogodišnjeg pedagoga na mesto direktora, dobija se potreban zamajac u radu škole, ređaju se nagrade i uspesi učenika i profesora, a škola je sve prisutnija u javnom životu grada.

Koncert Muzicke skole 23 10
Koncert Muzicke skole 23 11
Koncert Muzicke skole 23 12
Koncert Muzicke skole 23 13
Koncert Muzicke skole 23 14

Veliki koncert na Gradskom trgu u okviru programa “Prestonice“ je kruna dugogogodišnjeg upornog i plodonosnog rada generacija. Hor, orkestar, solisti, puno mladosti i talenta na jednom mestu, koji su dobili šansu da se predstave širem auditorijumu na pravi način. Dobar zvuk, sasvim dovoljno glasno, uvežbanost izvođača i dobro odabran repertoar.

Koncert Muzicke skole 23 15
Koncert Muzicke skole 23 16
Koncert Muzicke skole 23 19

Možda jedina mala zamerka je neučešće nekog od bivših učenika, ipak je jubilej povod organizovanja koncerta. Poseta sasvim dobra za ovakvu vrstu događaja, oko hiljadu prisutnih.

Koncert Muzicke skole 23 18
Koncert Muzicke skole 23 17
Koncert Muzicke skole 23 19

Fotografije: Bus plus produkcija