Revija limitirane kolekcije “Ti si ona“: Impresivan događaj (FOTO GALERIJA)

Modna revija Ti si ona 3

U Čačku je u četvrtak održana impresivna modna revija PS Fashion kompanije koja je predstavila limitiranu kolekciju “Ti si ona“, inspirisanu najpoznatijim ženama srpske istorije.

Modna revija Ti si ona 2
Modna revija Ti si ona 4

Revija je održana u sumrak, neposredno pred zalazak sunca (Golden Hour) čime je priređen poseban vizuelni doživljaj uklopljen sa originalnim modelima. Revija je deo projekta “Čačanska rodna“, kojim Čačak ove godine obeležava titulu prve srpske Prestonice kulture.

Modna revija Ti si ona 1
Modna revija Ti si ona 7

Međusobnim prožimanjem istorije, kulture i tradicije sa modom, kompanija “PS Fashion“ je ovom revijom na reprezentativan način ukazala na vrednosti koje su vanvremenske i odala poštovanje prema ženama iz sveta umetnosti, kulture i nauke koje su ostavile dubok trag u našem društvu.

Modna revija Ti si ona 5
Modna revija Ti si ona 6

Kolekcija koja simboličnim nazivom “Ti si ona“ podseća da su žene i danas jake, kreativne i sposobne za velika dela, inspirisana je životom i delima najpoznatijih žena iz naše prošlosti, među kojima se ističu:

Modna revija Ti si ona 8
Modna revija Ti si ona 9
 • Nadežda Petrović, srpska slikarka i fotograf
 • Isidora Sekulić, srpska književnica i akademik, prva članica SANU
 • Mileva Marić Ajnštajn, srpska matematičarka
 • Ljubica Marić, prva srpska kompozitorka i akademik SANU;
 • Draga Ljočić, prva srpska lekarka, feministkinje i sufražetkinja;
 • Jelisaveta Načić, prva srpska žena arhitekta
 • Milena Pavlović Barili, srpska slikarka
 • Olga Jevrić, srpska vajarka priznata u svetu, redovan član SANU
 • Ksenija Atanasijević, srpski filozof i prevodilac, prva žena koja je doktorirala na Beogradskom univerzitetu 1922.
 • Milunka Savić, čuvena junakinja Balkanskih ratova i Prvog svetskog rata, narednik u Drugom puku srpske vojske, žena sa najviše odlikovanja u istoriji ratovanja, ranjavana u borbama čak devet puta
 • Danica Tomić, jugoslovenska avijatičarka, prva žena sa pilotskom dozvolom u Kraljevini Jugoslaviji
 • Jelena Anžujska, srpska kraljica, supruge Stefana Uroša I Nemanjića i majka kraljeva Dragutina i Milutina
 • Carica Milica, vladarka Srbije, žena kneza Lazara, srednjovekovna spisateljica i pravoslavna svetiteljka.
Modna revija Ti si ona 10
Modna revija Ti si ona 11

Na događaju su prisustvovali gradonačelnik Čačka Milun Todorović, brojni zvaničnici Grada Čačka i Ministarstva kulture Srbije, predstavnici medija, kao i veliki broj poštovalaca PS Fashion brenda.

Modna revija Ti si ona 12
Modna revija Ti si ona 13

Publici su se ovom prilikom obratili Slađana Pantović, vlasnica kompanije i kreativna direktorka, kao i Sandra Paunović, direktorka marketinga.

Modna revija Ti si ona 14
Modna revija Ti si ona 15
 • Svaka od ovih žena bila je velika u svojoj oblasti, suočavajući se sa brojnim izazovima i preprekama koje nisu mogle da spreče njihovu neumornu posvećenost svojim strastima i vizijama. Njihova hrabrost i nepokolebljiva predanost sopstvenim snovima čine ih izuzetno inspirativnim figurama. Kroz ovu kolekciju, želimo da istaknemo njihova dostignuća i da podstaknemo nove generacije žena da slede svoje snove i ostvaruju pozitivne promene u svetu – istakla je Slađana Pantović, vlasnica kompanije i kreativna direktorka.
Modna revija Ti si ona 16
Modna revija Ti si ona 17

Direktorka marketinga u kompaniji PS Fashion Sandra Paunović rekla je da ova kompanija godinama unazad, kroz brojne društveno odgovorne aktivnosti, pruža podršku pojedincima, institucijama i lokalnim zajednicama, kao i da na ovaj način žele da dodaju i simboličku dimenziju svom angažmanu.

Modna revija Ti si ona 18
Modna revija Ti si ona 19
DCIM100MEDIADJI_0674.JPG
 • Ovom revijom i limitiranom kolekcijom, mi ne samo da odajemo počast izvanrednim ženama iz prošlosti, već i slavimo snagu ženskog duha. Želimo da inspirišemo sve žene da veruju u svoje sposobnosti, vrednosti i ambicije, baš kao što su to činile ove veličanstvene prvakinje kojih smo se danas setili. U njihovom liku i delu pronalazimo inspiraciju da sledimo svoje vizije i snove bez obzira na sve izazove.
Modna revija Ti si ona 21
Modna revija Ti si ona 20

Modeli predstavljeni na reviji biće dostupni u odabranim “P…. S…. Fashio“ prodajnim objektima, a deo prihoda od prodaje modela iz ove kolekcije biće doniran ženskim društvima s ciljem podrške unapređenju njihovih aktivnosti.

Foto: Čačanska rodna, Bus plus produkcija