Više hiljada Čačana prisustvovalo koncertu “Riblje čorbe“ na gradskom trgu u Čačku

Cacak, Riblja corba, Bus Plus produkcija (10)

Legendarni muzičar Bora Đorđević održao je spektakularan koncert 22. marta 2023. u svom rodnom gradu, Čačku, povodom proglašenja Čačka za prvu Prestonicu kulture Srbije.

Cacak Riblja corba Bus Plus produkcija 8

Grupa “Riblja čorba“ oduševila je nekoliko hiljada ljudi na Gradskom trgu nastupom koji je trajao preko dva sata. Čuveni Bora obratio se svojim sugrađanima sledećim rečima:

  • Ja za sebe kažem da sam Čačanin, ali na privremenom radu, svi ćemo se mi jednom vratiti ovde pod Jelicu. Čačak treba da bude prestonica kulture jer ima Točka, Kralja Čačka, jer ima mene i mnoge druge ljude iz sveta muzike, ima sportsku kulturu Mišovića, Kičanovića, Obradovića, i još koliko njih, da nekoga ne zaboravim sada, imamo celu reprezentaciju, pa recite mi koji drugi grad ima tako nešto.
Cacak Riblja corba Bus Plus produkcija 7

Uz ovacije i horsko pevanje publika je uživala u mnogobrojnim vanvremenkim hitovima “Riblje čorbe“. U pesmi Pogledaj dom svoj, anđele gosti na bini je bio hor Osnovne škole “Dr Dragiša Mišović“ iz Čačka, koji je dodatno doprineo moćnom zvuku i pozitivnoj atmosferi. Saksofonista Goran Bojčevski pridružio se Ribljoj čorbi na nekolko pesama, a posebnu euforiju izazvalo je izvođenje čuvene pesme “Zadnji voz za Čačak“.

Cacak Riblja corba Bus Plus produkcija 2

Bora Đorđević je pre koncerta imao prijem kod gradonačelnika Čačka Miluna Todorovića, koji je pozdravio Boru zajedno sa košarkaškom legendom iz Čačka Radmilom Mišovićem. Nakon toga Bora je imao susret sa medijima u Kulturnom centru Čačka u okviru najave programa “Čačanske rodne“ – Čačka nacionalne prestonice kulture Srbije 2023. godine.

Cacak Riblja corba Bus Plus produkcija 6

Foto: Bus plus produkcija