Projekcija filmova sa kampa “Interakcija“ u Kulturnom centru

Interakcija 23 - Otvaranje 1

U ponedeljak, 11. decembra, sa početkom u 20 sati, u velikoj sali Kulturnog centra biće upriličena svečana projekcija sa međunarodnog Studentskog kampa “Interakcija“.

Učesnici 18. Studentskog kampa, u organizaciji NFC Filmarta, bili su studenti filma iz 12 zemalja – Argentine, Brazila, Francuske Polinezije, Holandije, Indije, Izraela, Kine, Kolumbije, Nemačke, Švajcarske, Španije i Srbije. Snimali su kratke dokumentarce na temu depopulacije malih sredina i odliva mozgova u Požegi, Užicu i Čačku.

Biće prikazani filmovi:

• Prateći uzvike
Reditelji: Ignacio Leal (Argentina), Manas Krishna (Indija)
Požeška ekipa, snimila je film “Prateći uzvike“, koji vodi gledaoce na putovanje sa Mihajlom, istražujući životne mogućnosti u malom gradu Požegi, predstavljajući i važan rad udruženja “Čuvari priorode“ na čelu sa Branom Rudićem.

• Možda je život samo ‘enkl brejker’
Rediteljka: Korali Gordon (Francuska Polinezija)
Čačanska ekipa, snimila je film “Možda je život samo ‘enkl brejker“’, inspirisana decom u Čačku koja neprimetno spajaju svet košarke sa svojim najmaštovitijim fantazijama.

• Čuvari užičkog duha
Rediteljka: Jarden Malka Bone (Izrael / Švajcarska)
Ekipa u Užicu, snimila je film u kojem dvojica čuvara duha ovog grada – Zoran Filipović i Zoran Jeremić – razmišljaju i sećaju se grada koji je nekada bio “njihov“, dok se gradski život nastavlja i menja njihovo okruženje.

Tokom večeri biće prikazan i pobednički film sa Interakcija festivala kratkog dokumentarnog filma “Babajanja“, reditelja iz Hrvatske Ante Zlatka Stolice.