8. СЕПТЕМБАР - ЧАЧАНСКИ РАСАДНИК: ПЛЕСНИ КЛУБОВИ ЛУНА И STAR DANCE

РИТАМ СНОВА

Чачани нису поносни само на појединце: поносни су и на клубове који у себи спајају спорт и уметност. На плесне клубове Луна и Star Dance.

Predrag Katanic
Star dance 1

Плесни клуб Луна основан је пре 30 година. Настао је из неколико плесних ансамбала тадашњег Дома културе. Овај клуб на чијем челу је Марија Лазаревић, оснивач је Плесног савеза Србије, а од самог почетка су чланови Националне плесне федерације.

Чланови тима овог клуба стоје поносно иза пројекта Фиеста из 2003. и слогана “Играј за живот, изабери спорт”.

Из плесног клуба Луна се диче великим бројем награда: плесачи овог клуба су четвороструки прваци државе, а број вицешампионских титула и медаља на међународним такмичењима у спортском плесу је толики, да би нам било потребно много више простора да их све наведемо.

Пре две године, Плесни савез Србије и плесни клуб Луна улепшали су нам тада суморну, ковидом обојену слику свакодневице: у Чачку је 2021. одржано такмичење спортског плеса WDSF International Serbia Open, као и Државно првенство у латино плесовима.

Иако је девет година млађи, плесни клуб Star Dance такође je веома успешан. Клуб води Предраг Катанић, а у његовом тиму је четири кореографа, два инструктора и још четири стручна сарадника.

Главни циљ Star Dance клуба је да младима представља светлу тачку у одрастању.

Чланови овог клуба играли су са великим бројем музичких уметника: Здравком Чолићем, Недом Украден, Гоцом Тржан, Неверним бебама…

Чланови Луне и Star Dance клуба представиће се публици заједно 8. септембра у 20 часова  у Великој сали Културног центра Чачак. Тада ће одржати јавни час за почетнике. Потом ће оснивачи клубова у разговору са публиком, уз кратке документарне филмове представити Луну и Star Dance. Вече ће се завршити плесним концертним наступом.