У ДВОРИШТУ КНЕЖЕВОГ КОНАКА ПРЕМИЈЕРА НОВЕ ПРЕДСТАВЕ ПО ТЕКСТУ МИЛКИЦЕ МИЛЕТИЋ 8. ЈУНА

КРУНА ЈОВАНОВА

Награђивана списатељица, Чачанка Миликица Милетић вешто је уткала историјске чињенице у текст дуодраме

Дуодрама Милкице Милетић “Круна Јованова”, која ће у јуну ове године бити одиграна премијерно у дворишту  Кнежевог конака, прати историјска збивања у Обреновићевој Србији.

Политичке и остале закулисне радње на путу до стицања потпуне независности и државности Србије приказане су из два ракурса: мушког (Јована Обреновића) и женског (његове жене Круне).

Позната и призната чачанска списатељица и ауторка више драмских текстова, награђивана ауторка издавачке куће ”Дерета”, Милкица Милетић, испричала је личну и трагичну причу: Круна Јованова говори о двоје људи који несрећним сплетом околности губе децу.

Истовремено, то је прича о конаку Господара Јована, о његовој градњи и сну о брачној и породичној, личној срећи двоје људи, у вихору државотворних превирања.

Постојеће историјске чињенице вешто су уткане у текст , што је била и намера екипе окупљене око ове представе, који су желели да гледалац буде уверен како се све управо тако и догодило.

Дуодрама Круна Јованова биће изведена као део прогамског сегмента “Слобода или ништа”, у контексту приче о Обреновићима и њиховом значају за развој града.

Копродукцију Градског позоришта Чачак и Фејм продукције редитељски потписује позната београдска глумица Вања Милачић.