ОД 1. септембра до 1. октобра - НА ПРЕЛАЗУ ИЗ ЛЕТА У ЈЕСЕН СЛАВИМО ЖИВОТ И РАД ЈЕДНЕ ОД НАЈВЕЋИХ ГЛУМИЦА, РОЂЕНЕ У НАШЕМ ГРАДУ

СОЊИН СЕПТЕМБАР

Две женске приче

Filmska traka za friz 1 latinica
Filmska traka za friz 2 Latinica

Од првог до последњег дана септембра у оквиру програма Чачак – национална престоница културе биће одржана манифестација Соњин септембар посвећена животу, раду и делу Соње Савић, славне глумице рођене у нашем граду.

Биће то треће издање манифестације која је покренута 2019. године.

У сарадњи са Домом културе Студентски град и Фестивалом Алтернативе Филм & Видео, Уметничка галерија ”Надежда Петровић” испуњава главне циљеве манифестације: шири доступност и интересовање нових аутора и теоретичара за рад Соње Савић, истовремено и афирмише младе ствараоце широм Европе и света, који имају слични ангажовани приступ уметности и храброст да проговоре о “тешким” темама, са којима се и уметници нерадо суочавају.

Управо су две такве ауторка наше гошће овог септембра.

У нашем граду  своје стваралаштво представиће, а у Чачку тражити уметничку инспирацију, иранска ауторка са пребивалиштем у Лондону Марјам Тафакори и ауторка из Аустрије, Глорија Гамер.

Током њиховог боравка реализоваће се изложбе које пружају сусрет различитих поетика и  ауторских концепата, као и специјални пратећи програми, филмске и видео пројекције, ауторске презентације, панел дискусије.

У време одржавања манифестације, Градско позориште Чачак ће, у сарадњи са Битеф театром, извести представу о Соњи Савић у режији Андраша Урбана.

Izlozba 1
Izlozba 2
Izlozba 3