МУЗИЧКА ШКОЛА "ДР ВОЈИСЛАВ ВУЧКОВИЋ" УЗ ЈУБИЛЕЈ СЛАВИ ЧАЧАК - НАЦИОНАЛНУ ПРЕСТОНИЦУ КУЛТУРЕ

СЕДАМ ДЕЦЕНИЈА ДОБРИХ НОТА

Muzicka skola koncert
Muzicka Skola logo

Уколико бисмо говорили у бројкама, овај текст би почео реченицом: Два образовна профила, 14 одсека, 83 запослена, 684 ученика то је музичка школа Др Војислав Вучковић.

Прошло је тачно 70 година откако је у граду на Морави почела са радом ова образовна институција, за чији настанак је идеја потекла годину дана раније у радничком Културно-уметничком друштву ”Абрашевић”.

Установа данас обавља своју делатност у матичној школи, као и у четири издвојена одељења у Горњем Милановцу, Гучи, Лучанима и Мрчајевцима. Школу похађа 75 ученика у припремном разреду, 550 у основној и 59 ученика у средњој школи.

У школи се изучава тринаест инструмената (клавир, хармоника, виолина,  контрабас, виола, виолончело, гитара, харфа, кларинет, обоа, флаута, саксофон, труба) и соло певање. У Средњој музичкој школи настава се реализује на два одсека: вокално-инструменталном и теоретском.

Мисија Музичке школе која је добила име по славном представнику “прашке шесторке”, композитору, диригенту, музикологу, критичару и публицисти, јесте да сваком ученику омогући да оптимално развије и испољи своје способности и особине личности кроз обавезну и изборну наставу и јавне наступе.

Музичка школа промовише уметност и културу кроз међусобно разумевање и уважавање индивидуалности. Запослени наводе да су поносни на допринос који дају развоју музичке културе у окружењу, приређивањем бројних концерата и организовањем разних манифестација. Зато се и радујемо што ће и Музичка школа ”Др Војислав Вучковић” својим концертима дати допринос пројекту ”Чачанска родна – Чачак, прва национална престоница културе”.

Ученици ове школе организоваће два концерта: први ће бити одржан 21. јуна на Светски дан музике, а други – 18. октобра, на Дан школе.