ЧАЧАНСКИ РАСАДНИК - У ГЛАВНОЈ УЛОЗИ МИЛУТИН МИЛОШЕВИЋ - 7. АПРИЛ У 20 ЧАСОВА

БЕОГРАДСКИ ФАНТОМ ПОНИКАО НА МОРАВИ

Milutin Milosevic

Милутин Милошевић један је од оних глумаца који је освојио и мушку и женску публику. Реч је о још једном драмском уметнику који је поникао на улицама Чачка одакле се отиснуо пут Београда да би освојио позоришне сцене и филмско платно.

Рођен је 1981. године у граду на Западној Морави, где је завршио Гимназију, а дипломирао је глуму у класи професорке Гордане Марић на Факултету драмских уметности у Београду. Прву улогу на великом платну остварио је у филму Кордон Горана Марковића.

На себе је скренуо пажњу улогом у филму Београдски фантом Јована Б. Тодоровића, у коме је играо лик Владе Васиљевића, као и улогом Гаврила Вуковића у остварењу Свети Георгије убива аждаху Срђана Драгојевића.

Добро се сналази и у телевизијским серијама: Мочвара, Кошаркаши, Последња аудијенција, Ларин избор, Жене са Дедиња, Војна академија, Мама и тата се играју рата, Жигосани у рекету, Нечиста крв – грех предака. Захваљујући серији Од јутра до сутра свакодневно гостује на малим екранима широм Србије.

У Народном позоришту у Београду играо је у представама Зли дуси, као и у представама Мајка Храброст и њена деца, Наши синови, Царство небеско, Балкански шпијун.

Нису му страни ни алтернативни пројекати: Крунска 54, Кућа број 8, У самоћи памучних поља… На сцени позоришта ”Бошко Буха” играо је улогу Блуднице и улазио у профил жене на читавих два сата.

“Нису сви глумци у једнаком положају. Многи се грчевито боре да би опстали у свом одабраном занимању, а они који имају добре рејтинге могу да се баве глумачким нијансама. Најважније је ипак сачувати страст и потребу за усавршавањем у глумачком послу, па ће нека сатисфакција и стићи”, рекао је Милошевић у интервјуу Љубици Сокић:

“Највећи проблем за једног глумца је ако се препусти отаљавању глуме, када се угаси љубав према игри која га је довела до позорнице или испред камере”.

Оно што не воли је – нерад: “Тешко ми пада кад не радим, кад се паузе између послова одуже, а онда и то некад и то буде луксуз који ме натера да смислим нешто што бих волео да радим”, изјавио је Милошевић у интервјуу који је дао за Харперс Базар:

“Изазов је свака нова сезона и свака нова улога са којом је потребно потврдити трајање, опстати и радовати се изненађењима нашег посла. Нарочито ме радује када у послу или животу успем од стрепње да направим савезника.”

Програм из серијала ”Чачански расадник” посвећен портрету Милутина Милошевића биће реализован у форми разговора, у сарадњи са филмским критичаром, редитељем, сценаристом и продуцентом из Београда, Сашом Радојевићем.