МИРОСЛАВ ИЛИЋ, АНА БЕКУТА, ЈЕЛЕНА ТОМАШЕВИЋ И ДУШАН СВИЛАР ОТПЕВАЋЕ 22. ЈУНА ОД 21 ЧАС ПО СЕДАМ ПЕСАМА, СЕДАМ ХИТОВА

МОРАВСКО ПРЕДВЕЧЕРЈЕ

Уметнички ансамбл Министарства одбране Србије “Станислав Бинички”, под руководством диригента потпуковника Игора Митровића, извешће 28 хитова ова четири певача

Када у четвртак, 22. јуна сунце почне да залази између Овчара и Каблара и својом црвеном бојом освоји нашу Западну Мораву и небо над Чачком, тада ће на Градском тргу, у 21 час прве тактове засвирати Уметнички ансамбл Министарства одбране Србије “Станислав Бинички”.

Неће то бити никаква корачница. Под палицом диригента, потпуковника Игора Митровића 50 инструменталиста војног ансамбла започеће велики музички спектакл који ће трајати 120 минута.

Током двочасовног програма, на сцену смештену на Градски трг, пред публику ће први изаћи Мирослав Илић, наше горе лист, један од највећих извођача народне музике, кога целог живота зову “Славуј из Мрчајеваца”. Мирославом, свршеним ђаком чачанске Гимназије, поносе се многи житељи нашег града. Он ће, између осталог, извести неке од највећих хитова: “Моравско предвечерје” и “Девојку из града”.

У новим аранжманима, своје хитове “Краљ поноћи” и “Имам један живот” извешће Ана Бекута, која ће такође учествовати у овом спектаклу на Градском тргу. Ана, рођена у Прибоју као Нада Полић, почела је своју каријеру сарадњом са Предрагом Вуковићем Вукасом, који јој је и дао уметничко име. Тада су сценом владале Нада Обрић, Нада Топчагић и Нада Мамула, па јој је Вукас рекао да би било добро да узме неко друго, уметничко име.

Осим Мирослава и Ане, пред чачанском публиком са седам песама представиће се и Јелена Томашевић, рођена Неготинка, по школовању и одрастању Крагујевчанка, један од најснажнијих и најпрепознатљивијих женских вокала на овим просторима. О каквој је певачици реч – говори податак да је Јелена прошле године наступала као гост на концертима Андрее Бочелија. Наравно, Јелена ће међу седам предвиђених песама отпевати и своје хитове “Јутро” и “Кошаву”.

Четврти ас концерта на Градском тргу биће Душан Свилар: певач који је прошетао од победе на такмичењу за Звезде Гранда 2007. године, преко учешћа на такмичењима на којима смо бирали представнике за Песму Евровизије (2013, 2018, 2022) до ангажмана у Позоришту на Теразијама, не оставља никога равнодушним. Овог пута неће певати делове своје улоге у “Фантому из опере”, већ ће се са публиком и он дружити уз седам песама, међу којима ће бити и “Није вредно сине мој” и “Мрва твога мириса”.

Свака од 28 песама, колико ће бити изведено на концерту под насловом “Моравско предвечерје”, имаће нови аранжман и подршку оркестра ”Станислав Бинички”.