НОВА УРБАНА ГАЛЕРИЈА

СИЛОС АРТ

Silos Art

Пројекат „Силоси“ осмишљен је као ревитализација и осликавање фасаде силоса у центру Чачка. Изградњом нове прометне улице у Чачку, отворио се јавни простор у центру града. Прометност локације, визуелна изложеност и тренутно стање били су јасан позив за креирање пројекта „Силос Арт“. На пројекту учествују три уметника, једно локално, једно национално и једно интернационално име. Три уметника проналазе заједнички језик и креирају скицу која чини јединствену целину модерног визуелног израза. Кроз осликавање силоса, осим ревитализације фасаде, Чачак добија један од нових симбола модерног и урбаног града.

Силос Арт реализују сада већ чувени ДУК-овци, Чачани који су омогућили да њихов град постане место урбане цултуре.

*** Dizajn Marko Jozović Foto silosa, Strahinja Babić

ОД 28. ДО 30. ЈУЛА - НОВИ МУЗИЧКИ ФЕСТИВАЛ У ЧАЧКУ

УЗЛЕТ

DUK ZA KATALOG

Удружење ДУК покреће ове године нови фестивал под називом Узлет фестивал. Окренут младима и њиховим културним потребама, овај фестивал биће отворен манифестацијом ДУК Интро – такмичењем у екстремним спортовима које ће бити реализовано у Скејт парку.

Узлет фестивал је нови музички фестивал у Чачку и одржава се 28. и 29. јула у Парку младости крај Мораве.

Током два дана, на две бине, посетиоци фестивала ће имати прилику да чују најистакнутије алтернативне музичке извођаче из региона.

Главна бина предвиђена је за бендове и извођаче који наступају уживо, док ће се на мањој бини публици представити извођачи електронске музике.

Узлет фестивал представља нову омладинску енергију града и својим богатим културним садржајем и узбудљивом фестивалском зоном настоји да оснажи алтернативну културну сцену града.

*** Autorska prava, foto Strahinja Babić, dizajn Marko Jozović