ЧЕТРНАЕСТО ИЗДАЊЕ ФЕСТИВАЛА АМБИЈЕНТАЛНЕ И ЕТНО МУЗИКЕ - 31. ЈУЛ - 8. АВГУСТ

КАРУСЕЛ

ЗАВРТИ БАЛКАНСКУ ПЛОЧУ

Karusel 1
Karusel 2
Karusel 3

Фестивал Карусел једна је од културних манифестација на коју свако може искрено да буде поносан и организатори фестивала и његови учесници и публика.

Током протеклих 14 година, колико постоји Фестивал амбијенталне и етно музике Карусел, на разним сценама у Чачку смењивали су се светски познати извођачи, солисти, бендови, уметници из земље и региона и доприносили развоју и представљању овог правца у музици.

 

Браћа Теофиловић, Краљ Чачка, Alice in Wonder банд, Попечитељи, Stray Dogg, Ice Cream Man, Ethno Jazz Orchestra, On Tour, Баобаб – само су неки од уметника и бендова који су имали концерте пред чачанском публиком од почетка Карусела до данас. Ту су и гости из Северне Македоније, Хрватске, Босне и Херцеговине, Словеније, Швајцарске, Француске, Холандије, Русије…

 

Фестивал Каруселове године одржаће се на две локације: у Великој сали и у Атријуму Културног центра Чачак.

 

Земља гост фестивала ове године је Северна Македонија, одакле ће доћи четири извођача. Из Србије ће наступити уметници који инспирацију за своју ауторску музику проналазе у заједничким музичким балканским коренима који спајају артисте са обе стране границе.

 

Концерти су планирани за 31. јул, 1, 7. и 8. август од 20 часова.

 

Уз госте из региона, очекује се да највише пажње изазове наступ Васил Хаџиманов Бенда, који ће наступити 31. јула у Атријуму Културног центра.

 

Један од најбољих џез састава из Северне Македоније, Sethstat из Скопља, у свом музичком изразу комбинује џез са савременом електронском музиком и другим савременим облицима музичког изражавања, док Васил Хаџиманов Бенд користи традиционалне музичке обрасце у споју са џезом.

 

Овогодишњи Фестивал Каруселобогатиће и радионица Косте Јовановића “Гитара на 100 начина” која ће бити одржана од 26. до 28. јула у галерији и дворишту Градске библиотеке, као и радионица Александра Алемпијевића “Drum Room” која ће се одржати од 9. до 11. августа.

 

АНТРФИЛЕ:

 

ПРОГРАМ ПРВОГ ВИКЕНДА

Атријум Културног центра прихватиће 31. јула од 20 часова госте из Северне Македоније, бенд Sethstat, након којих ће наступити звезде вечери и овогодишњег фестивала – Васил Хаџиманов Бенд, док ће вече бити затворено наступом чачанског бенда Ethno Jazz Orchestra.

 

Спој старог и новог присутан је и друге фестивалске вечери у камерном простору, где дуо Андреја Крстић – удараљке & Тихомир Стојиљковић – клавир, изводи своју ауторску експерименталну музику инспирисану Балканом, а Бобан Бјелић исте вечери на хармоници свира ауторски програм инспирисан Балканом, а потим класична дела уметничке музике са пијанисткињом Маријом Ђукић.

 

АНТРФИЛЕ:

 

ДРУГИ ВИКЕНД УЗ ГОСТЕ ИЗ ИНОСТРАНСТВА

 

Седмог августа у центру Чачка на сцени у Атријуму прво ће наступити гости из Северне Македоније Добрила & Дориан, а након тога пред публику ће изаћи дует Перија. Вече ће завршити српски бенд The Naked.

Осмог августа наступа северно-македонски бенд Чаглиа, потом гост из Хрватске Зоран Мајсторовић – познати хрватски музичар из Ријеке, вишеструки добитник награде ПОРИН, са својим пројектом  Musical Migrations, који представља фузију различитих музичких жанрова.

Вече се наставља наступом српског бенда Rumblin Trouble, а завршава се наступом Чачанина на привременом раду на Исланду – Граде Арсенијевића и чачанског бенда Имадима.

 

АНТРФИЛЕ:

КАРУСЕЛ У БРОЈКАМА:
1 изложба фотографија
2 музичке радионице
4 концертне вечери
6 извођача из иностранства 
13 извођача
22 госта из иностранства
53 учесника

Karusel 4
Karusel_flajer prednja strana