Petnaesto izdanje festivala “Karusel“, 13 koncerata od 31. jula do 8. avgusta

Karusel - Program

Festival “Karusel“ ove godine na programu je od 31. jula do 8. avgusta, a održaće se pod sloganom “Pod istim suncem“.

Kako objašnjava umetnički direktor i osnivač festivala Dušan Darijević, ove godine je u odnosu na prethodne drugačiji koncept festivala, budući da je ove godine posvećen makedonskoj tradicionalnoj, ali i savremenoj muzici, kao i njenom uticaju na izvođače balkanskih zemalja.

Karusel Program 1

Prvo veče festivala otvara u 20 sati astav Sethstat iz Skoplja, jedan od najboljih u Severnoj Makedoniji i na Balkanu. Grupu predvodi trombonista Vladan Drobicki, prošlogodišnji gost “Karusela“.

Nakon njih, u 21h, mlade snage srpskog džeza Oliver Đurković Band iz Beograda. Gitarista ovog sastava je Čačanin Kosta Jovanović. U 22h nastupaju zvezde večeri Vasil Hadžimanov Band. U 23h čedo festivala “Karusel“, sastav EJO, čija karijera iz dana u dan raste.

Prvog dana avgusta od 20h u velikoj sali Kulturnog centra, dupli program – autorska muzika inspirisana Balkanom, Tihomir Stojiljković, klavir uz pratnju perkusioniste Andreje Krstića. U nastavku programa od 21h veliko ime umetničke muzike, Čačanin Boban Bjelić, harmonika, autorske kompozicije, a uz pratnju Marije Đukić, klavir, izvodi legendarna dela Astora Pjacole.

Karusel Program 2

Sedmog avgusta u prvom planu ponovo Balkan. Od 20h Dobrila & Dorian Duo, a od 21h Perija iz Severne Makedonije, a od 22h koncertna atrakcija Naked, Beograd.

Dan kasnije ponovo balkanski zvuci, Chalgia Sound System, Severna Makedonija od 20h. Od 21h stari znanac Zoran Majstorović, ovog puta sa Musical Migrations iz Rijeke. Od 22h bluz na šumadijski način Rublin Trouble, a od 23h čačansko-islandski rok progresiv specijalitet Grado Arsenijević & Imadima.

Dve muzičke radionice i izložba fotografija sa ovogodišnje festivalskog izdanja, Aleksandra Alempijevića 15. avgusta.