Otvaranje izložbe Vladimira Perića – Talenta

Talent

U Umetničkoj galeriji “Nadežda Petrović“ u utorak, 12. decembra u 18 časova, biće otvorena izložba “Namerno – Nemarno“ Vladimira Perića – Talenta.

Vladimir Perić – Talent (61) je multimedijalni umetnik prisutan na savremenoj umetničkoj sceni već četiri decenije. Studirao je grafiku i fotografiju na Fakultetu primenjenih umetnosti i dizajna Univerziteta umetnosti u Beogradu. Član je Udruženja likovnih umetnika Srbije kao i Art Directors Club-a Srbije.

Radove je predstavlјao pod pseudonimom Talent od 1986. do 1996. godine, zatim osniva i izlaže u okviru grupe Talent Factory do 2006. godine kada se posvećuje projektu “Muzej detinjstva“ i drugim radovima koje izlaže pod svojim imenom. Izlagao je na više od 80 samostalnih i više od 200 grupnih izložbi u Srbiji i inostranstvu.

Dobitnik je Politikine nagrade za likovnu umetnost iz fonda Vladislav Ribnikar za izložbu “Made in Yugoslavia“ (2006). Bio je predstavnik Republike Srbije na 55. Bijenalu likovnih umetnosti u Veneciji (2013). Za rad “Karantin za ptice“ (2020.) dobija nagradu Galerije “Nadežda Petrović“ u okviru 30. Memorijala u Čačku.

Izložba se realizuje u okviru programa Nacionalna prestonica kulture “Čačanska rodna“.