Mobilna ulična izložba “Privilegovani objektivi“ u centru Čačka

Privilegovani objektivi 1

U okviru proslave Dana grada, na Gradskom trgu u Čačku je u petak je postavljena nova mobilna ulična galerija, koja nam donosi svoju prvu izložbu. Pod nazivom “Privilegovani objektivi”, Čačani mogu da vide rad dvojice fotografa koji u karijeri, između ostalog, rade sa poznatim ličnostima, jedan u Holivudu, a drugi kod nas.

Privilegovani objektivi 2

Kao dodatak programu “Čačanski rasadnik”, ovom izložbom nam se predstavlja Aleksandar Tomović, renomirani holivudski fotograf, rođen u Čačku 1976. godine, gde je završio Tehničku školu, a univerzitetsko obrazovanje stekao je u Francuskoj. Tomović se ističe svojim izuzetnim fotografijama, u kojima kroz intenzitet i karakter kolorita dočarava suštinski karakter slavnih ličnosti, ne samo Holivuda, već i celog sveta. Zahvaljujući oštrom oku za detalje i posebno modernoj umetničkoj viziji, Tomović ima čast da radi sa najvećim imenima u industriji zabave. Njegov portfolio je bogat mnoštvom impresivnih fotografija slavnih: Megan Markl, Tea Džejmsa, Elizabet Mos, Majla Ventimlijea, Tajge, Mirande Oto i mnogih drugih.

Privilegovani objektivi 3

Tomović je, takođe, ušao u svet modnih časopisa svojim magazinom “BELLO Mag”, “Vulkan” magazinom i “Tilted Style” časopisom. Oni dodatno ističu njegov talenat i kreativnost. Svojim fotografijama poznatih ličnosti Aleksandar Tomović ostavlja neizbrisiv trag, uspevajući da dočara lepotu i suštinu svakog svog modela i da ga na taj način izdvoji na poseban pijedestal, odgovarajući na zahteve savremenog medijskog i umetničkog tržišta.

Privilegovani objektivi 4

Ni drugog fotografa ne treba posebno predstavljati – majstor portretne fotografije Nebojša Babić kroz svoj objektiv ulazi u nove dubine, kreirajući jedinstven, intiman prikaz poznatih ličnosti. Nebojšine fotografije ljudi iz sveta sporta, muzike i umetnosti ne odaju samo fizičku lepotu, već i njihovu unutrašnju suštinu, otkrivajući emocije i priče koje se kriju iza svakog pogleda. Portretna fotografija je umetnost koja nas poziva na duboko promišljanje o ljudskom karakteru i duši, a Babićevi portreti upravo čine da u čoveku vidimo više od lica.

Privilegovani objektivi 5

Značajno mesto u njegovom radu pripada segmentu „industrijske“ fotografije. Dobitnik je značajnih nagrada, poput Velike nagrade Majskog salona i nagrade Pantene Beauty Awards za najboljeg modnog fotografa Srbije i Crne Gore. Njegovi radovi nalaze se u zbirci Muzeja primenjene umetnosti u Beogradu. „Orange Studio“ je osnovao 1998. godine, kao kreativni studio za primenjenu fotografiju i vizuelne komunikacije, a multimedijalni umetnički projekat „O3ONE“, prvi takve vrste u zemlji, osnovao je još 2004. godine.

Privilegovani objektivi 6

Izložba će, na različitim gradskim lokacijama, biti aktuelna do kraja januara.