Kompletan program “Čačanske rodne“ za jul: Nemanja Radulović, Uzlet, Karusel, Etno fest, izložbe, predavanja…

Program - Jul

Čačanska publika i gosti grada u julu će moći da prisustvuju veoma raznovrsnim i kvalitetnim programima iz različitih oblasti umetničkog izraza, u okviru sadržaja Prestonice kulture Srbije 2023.

Program jul 1

U ponedeljak, 3. jula, na Gradskom trgu nastupiće profesionalni džez ansambl Big Bend RTS-a, predvođen Urošem Perićem.

Do 9. jula u amfiteatru u Ovčar Banji svakodnevno će se održavati dečje radionice “Sa Ovčara i Kablara pesma stara“.

U amfiteatru u Ovčar Banji, 9. jula, Udruženje Irmos organizuje celovečernji koncert duhovne i svetovne muzike u izvođenju hora “Branko“ iz Niša.

Program jul 2

U ponedeljak, 10. jula, u Narodnom muzeju biće otvorena izložba “Jovan Dučić svom milom Trebinju – tragom jedne vizije“.

Na Gradskom trgu u Čačku 11. jula će nastupiti svetski poznati violinista Nemanja Radulović sa svojim orkestrom “Double Sens“.

Dan kasnije, 12. jula, na istom mestu sledi koncert Bilje Krstić i grupe “Bistrik“.

U dvorištu Narodnog muzeja 13. jula u 19 sati u okviru programa “Sloboda ili ništa“ održaće se predavanje o vojvodi Stepi Stepanoviću. Jedanaest dana kasnije u istom prostoru biće upriličeno predavanje o Mihailu Konstantinoviću.

Program jul 3

U Kulturnom centru Čačak od 18. jula do 9. avgusta održaće se Međunarodni simpozijum “Umetnost i papir“.

U Ovčar Banji 18. jula u okviru programa “Letnji dani kulture“ biće održan koncert čačanskog muzičkog sastava “Stari Grad“.

Kao najava Sabora frulaša “Oj Moravo“, 19. jula održaće se koncert “Frulaško predvečerje“ na Gradskom trgu u kome učestvuje Trio Nede Nikolić sa gostima, uz pratnju Beogradskog omladinskog narodnog orkestra pod vođstvom Slavka Mitrovića Caleta.

Međunarodni festival “Etnofest“ počinje 20. jula i to nastupom Dejana Petrovića i Big Benda, na Gradskom trgu u Čačku, a već sutradan nastup će imati Nacionalni ansambl “Kolo“. Program Etnofesta na Gradskom trgu u Čučku, pored nastupa inostranih folklornih ansambala iz Čilea, Palestine, Turske, Grčke, Meksika, Kolumbije, Gruzije… pratiće i brojne izložbe, Letnji sajam turizma 20. i 21. jula, a poslednjeg dana festivala predstava komičara Kruševac Geto.

Program jul 4

Krajem meseca, 28. i 29. jula, u kompleksu SC “Mladost“ pored Morave održava se festival “Uzlet“. Na prvom izdanju ovog muzičkog festivalu između ostalih će nastupiti Darko Rundek (28.07), Ohajo (28.07), Porto Morto (28.07), Mimi Mercedes (29.07), Kristijan Molnar (29.07), Z++ (29.07), bend Nataleé (29.07) i mnogi drugi.

Poslednjeg dana jula počinje osicijelni deo Festivala ambijentalne i etno muzike “Karusel“. Trajaće do 8. avgusta, a koncerti će se održavati od 20 sati do ponoći. Svi koncerti održavaće se u Atrijumu Kulturnog centra Čačak. Prvog dana festivala, 31. jula, nastupaju: Vasil Hadžimanov Bend (Srbija), Oliver Đurković Kvartet (Srbija), Sethstat (Severna Makedonija) i EJO (Srbija).