Još jedan koncertni spektakl: Panker sa violinom ponovo pred Čačanima

Nemanja Radulovic - Vizual

Koncert čuvenog violiniste Nemanje Radulovića održaće se utorak, 11. jula od 21.00 na Gradskom trgu u Čačku, u okviru projekta “Čačanska rodna – Nacionalna prestonica kulture 2023“.

Nemanja Radulović nastupiće zajedno sa svojim kamernim ansamblom „Double Sens“ i izvešće numere sa novog albuma „Roots“ (Koreni) u izdanju Warner Classics. Koncert je besplatan.

Na albumu „Koreni“ (Warner Classics) , između ostalih, nalaze se kompozicije: „Što te nema“ pevačice Jadranke Stojaković, „Hommage“ (omaž) Aleksandru Šišiću, „Đelem, Đelem“, „Makedonsko devojče“, „King David“, „Mambo“, „Moscow Night“, „The Butterfly Lovers“, „Indifference“ i druge.

Srpsko-francuski violinista Nemanja Radulović svojom jedinstvenom energijom i iskrenošću, uzbudljivom virtuoznošću, dubinom izraza i avanturističkim programom zagovara teoriju da muzika ima moć da zbližava ljude. Njegov dugo očekivani debi na BBC Proms 2019. sa Simfonijskim orkestrom Bornmuta i Kirilom Karabitsom predstavljao je Koncert za violinu Berbera odsviranog sa “lirskom delikatnošću i supervirtuoznošću poslednjeg pokreta“ (The Times).

Ekskluzivno potpisan za Warner Classics 2021. godine, debi album Nemanje Radulovića pod nazivom “Roots“ predstavlja očaravajuće zvučno putovanje izazvano njegovim brojnim uticajima i inspiracijama do danas.

Njegov prethodni album, “Baika”, jedan u nizu od devet uspešnih snimaka napravljenih za izdavačke kuće Deutsche Grammophon i Universal Music Group, proglašen je “vatrenim vihorom muzike“ od strane BBC Music Magazina, koji mu je dodelio pet zvezdica i željenu nagrada Izbor kritike. Magazin Gramofon pohvalio je Baikine ‘maštovite parove’, rekavši da „Radulović Koncertom za violinu Hačaturijana šalje energiju i vatrenu snagu…“ i da je „sa Radulovićem kao pripovedačem, ovo album sa zadivljujućim pričama .’

Dobitnik nagrade Echo Klassik 2015. za Otkirće godine, Radulović je umetnik koji nastoji da proširi granice klasične muzike. Okupio je pravu armiju vernih obožavalaca širom sveta koji su uživali u njegovim nastupima sa mnogim vodećim svetskim orkestrima, uključujući Filharmoniju iz Londonda, Minhensku filharmoniju, Nemački simfonijski orkestar Berlina, Državnu kapelu Drezden, Kraljevsku filharmoniju iz Liverpula, Tokio simfoniju iz Tokija, Simfonijski orkestar Montreala, Nacionalna filharminija Španije, Holandska radio filharmonija, NDR Radiofilharmonija Hanover, VDR Simfonijski orkestar Keln, Orkestar radio Francuske, Belgijski nacionalni orkestar, Nacionalni orkestar iz Lila i mnoge druge.