Izuzetna izložba i sjajan koncert Kralja Čačka (FOTO)

Kralj Cacka - Izlozba i koncert 12

U sredu je u Čačku upriličen dupli umetnički program, čiji je glavni protagonista bio Nenad Marić, slikar i muzičar koji godinama unazad nastupa pod scenskim imenom Kralj Čačka.

Kralj Cacka Izlozba i koncert 1
Kralj Cacka Izlozba i koncert 2
Kralj Cacka Izlozba i koncert 3

U holu Kulturnog centra Čačka otvorena je izložba “Zemlja nije moj dom“, u okviru koje su izložene Marićeve slike i crteži. Izložba je prvi put bila postavljena 2019. godine u Domu omladine Beograda, u Čačku autor dodao nekoliko novijih i starijih radova.

Kralj Cacka Izlozba i koncert 4
Kralj Cacka Izlozba i koncert 5
Kralj Cacka Izlozba i koncert 6

Marić je govorio zašto izložba i aktuelni singl Kralja Čačka nose naziv “Zemlja nije moj dom“.

Kralj Cacka Izlozba i koncert 7
Kralj Cacka Izlozba i koncert 8
Kralj Cacka Izlozba i koncert 9
  • Ono kako Zemlja izgleda i u šta je čovek pretvara, apsolutno ne mogu da nazovem mestom na kojem se osećam prijatno. Mislim da nisam usamljen u takvom stavu. Mislim da je pravac u kome čitav svet ide potpuno pogrešan. Čovek je dozvolio da iz sebe oduzme svu ljudskost, da postane sebičan, samodovoljan i da teži ka negativnoj strani ljudske prirode. Naravno, ima sjajnih ljudi koji idu u potpuno suprotnom pravcu, ali čini se da je su sve više maha uzeli bes, agresija, laž manipulacija i druge stvari koje se sada serviraju kao pozitivne vrednosti. Ali, ne bih da baš zvučim potpuno pesimistično, dom postoji i on je u nama, u drugim ljudima, u odnosima sa normalnim, zrelim osobama. Ima toga još uvek, samo se ponekad čini da ga je sve manje ili da ga, takoreći, nema – naveo je beogradski umetnik rođen u Čačku.
Kralj Cacka Izlozba i koncert 10
Kralj Cacka Izlozba i koncert 11
Kralj Cacka Izlozba i koncert 16

Kralj Čačka je nakon izležbe održao izvanredan koncert u punoj velikoj sali Kulturnog centra. Na repertoaru su bile pesme sa prvog i drugog albuma, ali numere koje će se tek pojaviti na novom izdanju.

Kralj Cacka Izlozba i koncert 13
Kralj Cacka Izlozba i koncert 14
Kralj Cacka Izlozba i koncert 15