DUK intro: Koncerti i nastupi di-džejeva povodom početka oslikavanja silosa

DUK - Svirka silosi slajder

U subotu, 10. juna, u okviru ovogodišnjeg DUK festivala, biće organizovana proslava povodom oslikavanja silosa u Čačku.

U okviru programa biće postavljen arts & crafts market domaćih brendova, a održaće se i koncerti dva benda, kao i nastupi di-džejeva. U 18 časova otvara se market, a od 20 časova počinje muzički program.

Za ljubitelje tvrđeg zvuka na platou ispred silosa naći će se bend “Reflection“ iz Gornjeg Milanovca. Osnovan početkom 2017 godine, Reflecation je žanrovski teško opisati jednom rečju. Njihova muzika je mešavina melodičnog emo screamo hardcore-a koja im daje prepoznatjiv zvuk i energiju.

DUK Svirka silosi

Drugi bend koji će nastupati te subote je kragujevačka “Larska“. Ovaj trio koji kombinuje različite uticaje (stoner/grunge/psych/shoegaze/hard core/desert rock) u neobičnoj postavci – bubnjevi i dve bas gitare. Njihov masivni zid zvuka uz pregršt upotrebe efekata u osnovi podseća na dobro poznate sastave iz ’70-ih i ’90-ih, ali sa svežim i autentičnim pečatom.

Nakon svirke, muzički program se nastavlja uz di-džejeve. Događaj je i pre-party Uzlet festivala koji se održava 28. i 29. jula u parku Mladosti u Čačku.